Categories
Predporočne priprave

Izbira poročne frizure, v kateri boste zasijali v vsej svoji lepoti

Poročna frizura je pika na i celotnemu videzu neveste, saj še poudari njeno lepoto in poskrbi za to, da se bo na svoj poročni dan počutila zares posebno. Zato je izbira poročne pričeske za nevesto eden najvznemirljivejših delov priprav na poroko, ki mu posveti še posebno pozornost. 

Preden odidete do frizerja na posvet, je dobro imeti že izbrano poročno obleko, saj se mora frizura ujemati s krojem in slogom obleke – ter seveda z vašimi željami in osebnostjo.

Visoko speti lasje – klasična eleganca

Visoko speti lasje so najbolj tradicionalna svečana in poročna frizura. Najbolje se podajo k obleki z globokim, drznim dekoltejem, saj razkrivajo obraz in dekolte. K lasem, spetim na vrhu glave ali na zatilju, se imenitno podajo modni dodatki, kot so tiare, ki izžarevajo naravnost kraljevski videz. 

Neveste, ki jim je bližje vintage slog, se lahko odločijo za mehko spete frizure. Da bi popolnoma odprtemu obrazu dodale kanček več skrivnostnosti, ga lahko delno zakrijejo s pomočjo lasne mrežice.

Polspete frizure – igra romantike in svežine

Če nosite obleko, ki je spredaj bolj zaprta, se vam bodo najlepše prilegali spuščeni ali polspeti lasje. Romantične valovite kodre boste dodatno poudarili z bisernimi sponkami ali cvetjem. Polspete frizure poskrbijo, da obraz ostane odprt ter hkrati prinašajo volumen in svežino. 

Med trendovskimi polspetimi frizurami je rahlo spletena kita, ki še dodatno poudari poročno obleko s hrbtnim izrezom.

Popolnoma spuščeni kodri poudarijo negovane lase

Če imate dolge in negovane lase, se lahko odločite za spuščene kodre, ki jih opremite z elegantnimi dodatki. Vendar ta frizura ni za vsako žensko – če so lasje težki, so takšni kodri manj obstojni od spetih frizur. Tudi pri plesu vam lahko s tako pričesko hitro postane prevroče. Zato velja razmisliti, ali bi se raje odločili za speto varianto, pri kateri vam lahko nekaj kodrov pada na obraz.

Dolgolaske imajo praktično neomejene možnosti pri izbiri pričeske. Če imate kratke lase, pa izberite frizuro, ki se bo najlepše prilegala vašemu obrazu. Lahko se odločite tudi za lasne podaljške.

Trend: pričeske s cvetjem

Poleg klasičnih spuščenih, spetih in polspetih frizur obstajajo tudi kombinacije s cvetjem, ki so še posebej priljubljene v zadnjem času. Frizer vam lahko v lase doda cvetje, ki se ujema s tistim iz poročnega šopka. Ni treba pretiravati – dovolj je tudi že en sam cvet ali nekaj zelenja. Priljubljeni so tudi cvetlični venčki, ki nevesti dodajo boemski pridih.

Tančice in drugi modni dodatki

Da bi bila frizura zares posebna, jo lahko okrasite z modnimi dodatki, ki se bodo stilno ujemali s poročno obleko in nakitom: od tančic, do lasnic, glavničkov, tiar … Zlasti poročne tančice ustvarijo še posebej veličasten in eleganten videz. Na voljo so v različnih dolžinah in z različnimi obrobami.

S pripravami začnite že nekaj mesecev prej

Lase začnite pripravljati že nekaj mesecev pred poroko – če je treba, jih pobarvajte, redno strizite konice in poskrbite za dodatno nego. Pri izbiri poročne frizure se izognite radikalnim spremembam in se odločite za pričesko, ki ne odstopa veliko od vašega osebnega sloga. Pred spremembo barve las se posvetujte s frizerjem, ki vam bo svetoval najprimernejšo barvo glede na vašo polt in oči. Preden obiščete frizerja, s katerim bosta izbrala poročno pričesko, izberite poročno obleko, saj je od nje precej odvisno, kakšna frizura bo najprimernejša za vaš poročni stil. Približno mesec dni pred poroko naj vam frizer naredi poskusno frizuro, ki jo doma preizkusite z obleko.

Poleg tega, da se mora pričeska ujemati z vašo osebnostjo in stilom poroke, je pomembno tudi to, da zdrži v vseh vremenskih pogojih in ohrani svojo popolnost od prvega do zadnjega trenutka. Če se boste poročili v obdobju, ko bo v zraku visoka vlažnost, se raje odločite za spete lase, sploh če so vaši lasje močno občutljivi na vlago.