Categories
Predporočne priprave

Kakšen naj bo poročni make up?

Na poroki so vse oči uprte v nevesto – v njeno obleko, pričesko in šopek. Pomemben del njenega izgleda, ki vse skupaj zaokroži v čudovito celoto, je poročni make up. Ta mora odsevati nevestin karakter, se lepo prilagajati njeni celotni podobi in poudariti tisto, kar je na njenem obrazu najlepše. Poleg tega mora zdržati visoke temperature, solze sreče in vse plesne korake.

Poročni dan za vedno ostane zapisan v našem spominu kot eden najlepših dni v življenju. Pomembno je, da se nevesta na ta dan počuti sproščeno in samozavestno. Da lahko zažari v vsej svoji lepoti, si mora biti stoodstotno všeč, ko se pogleda v ogledalo. Če se sprašujete, ali poročno ličenje zaupati profesionalni umetnici ličenja, je odgovor: da, vsekakor!

Idealno je, da se nevesta z izbrano make up artistko že pred poroko pogovori o svojih pričakovanjih. Izkušena maskerka ji bo pomagala pri izbiri stila ličenja, ki bo najbolj pristajal njenemu osebnemu slogu. Ker poročni dan ni čas za eksperimentiranje, je zelo priporočljivo, da se že prej opravi testno ličenje.

Ni treba, da ličenje spominja na masko

Pravilno izbran make up mora poudariti tisto, kar je na našem obrazu najlepše in skriti drobne nepravilnosti. Nevesta naj se pri izbiri stila ličenja zanaša predvsem nase, na svoje želje in okus. Morda ji mama ali prijateljica prigovarjata, da bi ji bolje pristajal drugačen make up, a če ugotovi, da se v njem ne bi počutila dobro, je pomembno, da ostane zvesta sebi – konec koncev bo ona tista, ki ga bo nosila. Umetnica ličenja ji bo pri tem pomagala z nasvetom, katere obrazne poteze velja poudariti in kaj skriti. Izkušena maskerka ji bo ponudila pravilno nego kože in izbrala najprimernejša ličila glede na njen tip kože.

Nekatere ženske niso navajene nositi ličil ali običajno nosijo zelo naraven make up. Zmotno je mišljenje, da mora biti poročni make up izumetničen in spominjati na masko. Lep poročni make up je lahko zelo lahek, naraven in z rahlimi akcenti poskrbi za to, da obraz zažari. Saj veste, manj je več!

Poročno ličenje ni navadno ličenje

Pomembno je, da poročno ličenje zaupamo profesionalki, ki ima na tem področju izkušnje in uporablja profesionalni make up. Ličila za poroko namreč niso enaka tistim, ki jih uporabljamo za vsakodnevno ličenje za v službo ali trgovino. Veliko porok poteka v pomladnem in poletnem času, ko so temperature zelo visoke. Samo profesionalna kozmetika je dovolj obstojna, da se na obrazu obdrži cel dan in še pozno v noč ter pri tem kljubuje temperaturam.

Odločitev za profesionalni poročni make up je pomembna še zaradi enega dejstva. Na poroko nas bodo spominjale številne fotografije in video posnetki, na katerih želi vsaka nevesta izgledati kot najboljša verzija sebe. Prav zato je izjemno pomembno, da poročno ličenje zaupa profesionalki, ki ji bo ponudila prave nasvete glede izbire ličenja kot tudi glede pravilnega vzdrževanja ličil med samo poroko. Tako bo nevesta na vseh fotografijah videti brezhibno, sveže in – preprosto čudovito.