Categories
Predporočne priprave

Kratke poročne obleke za neveste

Kratke poročne obleke za neveste, ki želijo poudariti svojo postavo

Če se boste poročili v času visokih poletnih temperatur, je vsekakor vredno premisliti o izbiri kratke poročne obleke, v kateri se boste na ta poseben dan počutili sveže in sproščeno. V kratko obleko se lahko preoblečete tudi v neformalnem delu poroke, medtem ko na uradnem delu pred tem nosite dolgo, svečano obleko.

Kratke poročne obleke so že nekaj časa zelo priljubljene med bodočimi nevestami. Te obleke razkrijejo veliko gole kože, zato se zanje odločajo tiste ženske, ki želijo poudariti svojo elegantno postavo oziroma noge. V kratki poročni obleki bodo do izraza prišli tudi nevestini poročni čevlji. Tovrstne obleke se zelo lepo podajo ženskam, ki so po značaju aktivne, živahne in nenehno v gibanju.

Pri izbiri dolžine obleke je pomembno, da upoštevamo lokacijo poroke. Če je poroka klasična ali poteka na gradu ali dvorcu, je vsekakor najbolj priporočljiva izbira klasične, dolge poročne obleke. Če pa bo poroka potekala v ožjem krogu ali v naravnem okolju, pa smo lahko pri njeni izbiri veliko bolj ustvarjalni in takrat si lahko privoščimo tudi krajše in bolj igrive različice poročnih oblek.

Različne dolžine in kroji – od preprostih do bogatih

Tako kot pri dolgih poročnih oblekah je tudi razpon kratkih poročnih oblek zelo širok – lahko so čisto običajne ali pa bogate in celo ekstravagantne. Med seboj se zelo razlikujejo, tako po dolžini kot po obliki in detajlih. Izbira poročne obleke je odvisna zlasti od modnega stila neveste in od tega, kaj se najbolje prilega njeni postavi. Niso vse kratke obleke mini oblekice, ki veliko razkrivajo – lahko se končajo nad koleni, pod koleni ali pa nad gležnji. Okrašene so lahko s kristali, satenastim pasom in drugimi dodatki.

Lahko so zelo preproste, bohemske, retro ali pa glamurozne. Izbiramo lahko med oblekami v A-kroju, bolj ohlapnimi, širokimi, razkošnimi ali oprijetimi. Ena od možnosti je tudi asimetrična obleka, ki na zadnji strani sega do tal, na sprednji strani pa je krajša. Zanimive so tudi obleke, sestavljene iz dveh delov – kratkega dela, iz katerega se nadaljuje dolga prosojna tkanina oziroma čipka, ki sega do tal in razkriva noge.

Kratke poročne obleke v različnih barvah

Čeprav so poročne obleke navadno bele, je tudi za obleke krajših dolžin na voljo pestra barvna paleta. Med priljubljene barve sodijo nežni in umirjeni odtenki, kot sta slonovinasta barva in barva šampanjca. Obleka v rožnati barvi bo poudarila ženstvenost, v modri barvi pa zvestobo in čistost. Neveste, ki želijo izstopati, lahko izberejo rdečo obleko, ki simbolizira ljubezen, moč in strast. Zelo trendovska je črna barva, ki izraža sofisticiranost in eleganco, a se ne poda ravno vsaki poroki in nevesti.

Nekatere kratke poročne obleke lahko dama nosi tudi ob drugih priložnostih, kot koktejl obleko. Pri izbiri je najpomembneje to, da se nevesta v obleki dobro počuti, saj se bo le tako lahko sprehodila do oltarja kar se da sproščeno in samozavestno.