Categories
Poročni dan

Piknik poroka – nepozabno doživetje v objemu narave

Piknik poroka je odlična izbira za ženina in nevesto, ki sta po duši sproščena in ljubitelja narave ter želita svojo poroko organizirati v neformalnem vzdušju. 

Piknik poroke so primerna rešitev tudi za pare, ki so omejeni s poročnim proračunom, saj takšna vrsta poroke ne zahteva astronomskega vložka, vendar kljub temu ponuja čudovito doživetje.

Ideje za piknik lokacijo

Tako kot je to značilno za vsak piknik, je sestavni del piknik poroke sproščeno druženje na travnati površini ali pa kar za domačo hišo. Željen piknik prostor lahko tudi najamete – idej je veliko: od lokacij v idiličnih vasicah, do urejenih parkov, travnikov, rančev, priljubljene so lokacije pod kozolci … 

Zelo priporočljivo je, da je v bližini vaše poročne piknik lokacije tudi kakšna streha oziroma pokrit prostor, kamor se bodo gostje lahko umaknili v primeru dežja oziroma premočnega sonca. Lahko se odločite tudi za najem šotora, vendar je ta opcija dražja. 

V bližini nekaterih piknik prostorov se nahajajo tudi igrišča in otroška igrala, kar pomeni, da bodo gostje lahko aktivno preživeli čas in se zabavali, poskrbljeno pa bo tudi za otroke, v kolikor bodo prisotni na poroki. 

Peka na žaru ali catering – odločitev je vaša

Kot se spodobi za piknik, tudi na piknik poroki običajno ne manjka peka mesa in zelenjave na žaru, par pa se lahko odloči tudi za naročilo cateringa po njuni izbiri in željah. Mnogi ponudniki cateringa ponujajo tudi najem piknik prostora, celo poročnega ansambla, zato je priporočljivo dobro preveriti ponudbo. Če so ponujene različne storitve na enem mestu, nam lahko to namreč močno olajša organizacijo dogodka.

Pri hrani lahko ženin in nevesta prihranita precej denarja, saj je peka na žaru veliko cenejša od npr. pogostitve v restavraciji. Če so gostje mlajši in nezahtevni, se lahko par odloči za najem nekaj oseb za peko na žaru, pri čemer si gostje postrežejo sami, tako da odpade strošek pogrinjka in postrežbe. Z nekaj volje in iznajdljivosti lahko ženin in nevesta poskrbita za predhodno pripravo hrane doma, npr. za peko peciva, s čimer še dodatno prihranita.

Prelepe poročne fotografije v naravi

Poročni fotografi so si enotni, da ponujajo idilične naravne lokacije izvrstno kuliso za poročne fotografije. In piknik poroka ponuja veliko priložnosti za fotografiranje para v objemu narave – med cvetlicami, romantičnimi pešpotmi, ob žuborečem potočku, na pravljičnem mostičku nad ribnikom, pod prelepim kozolcem … Tako boste imeli poleg fotografij iz uradnega dela poroke, ki poteka v urbanem okolju v bližini matičnega urada, še fotografije z nepozabnim, čarobnim vzdušjem iz narave.